Introductie:Facebook Business Manager

Handiger betaald adverteren dankzij Facebook Business Manager

Introductie Facebook Business Manager

Oh wat een term, laat ik Facebook Business Manager even afkorten naar FBM!

FBM is een online  tool ontwikkeld door Facebook. Met deze tool kun je al jouw advertentiekanalen beheren, inclusief de mensen die hierop werken.

Facebook business manager

Facebook en FBM

FBM is een plek waar je al je Facebook marketing en advertentie activiteiten kunt bijhouden en plaatsen. Dit niet alleen voor Facebook, maar ook voor het zusterbedrijf Instagram. Je kunt zelfs product categorieën uit je webshop hiermee beheren.

Naast dat het handig is voor een ZZP’er of eenmanszaak die zijn/haar eigen marketingactiviteiten wilt bijhouden, is het ook handig voor grotere bedrijven. Je kunt namelijk werknemers en opdrachtnemers invoeren en een overzicht krijgen van wie aan welke opdracht werkt, en wat zijn/haar resultaten zijn.

FBM voor Instagram Advertenties

Natuurlijk is het al langere tijd mogelijk om te adverteren via Instagram. Met een bedrijfsprofiel kun je via de Instagram apps een betaalde advertentie plaatsen en hier een overzicht van zien. Met FBM wordt het beheren van je Instagram advertenties wel een stuk makkelijker. 

Het biedt je namelijk een overzicht van al je Facebook en Instagram advertenties. In dit gekoppelde overzicht kun je alle statistieken zien van je advertenties & pagina’s.

Ook geeft FBM je de mogelijkheid om bijvoorbeeld 1 product categorie te adverteren uit je webshop. Bijvoorbeeld zwarte t-shirts. 

In het overzicht van FBM kun je dan zien hoe goed je advertentie loopt via Instagram, en of deze bijvoorbeeld beter loopt dan op Facebook omdat je voor beide een andere doelgroep hebt geselecteerd.
Zo kun je snel zien en leren welke soort advertenties het beste werken op de verschillende doelgroepen.


Meer weten over betaald adverteren? Lees dan Sproet X Rendabel Online : Beginnen met betaald adverteren