Sproet x Rendabel Online: Beginnen met betaald adverteren.

Beginnen met betaald adverteren.
Wat moet dat kosten dan?

Sproet gaat met Rendabel Online in gesprek over de basis van betaald adverteren.

Door het enorme bereik van social media kanalen en het intense gebruik van zoekmachines (Google), loont het tegenwoordig om hierop betaald te adverteren.
Wanneer je ervoor kiest om te adverteren, kun je tegenwoordig zelfs je doelgroep afbakenen.
Er zit een nadeel aan betaald adverteren. Het kost geld.
Maar, betaald adverteren kan, als je het goed uitvoert, een goed rendement opleveren. Betaald adverteren zet namelijk aan tot actie. Jouw klant zal een dienst of product willen aanschaffen.

Maar wat kost het dan?

De kosten van betaald adverteren zijn  afhankelijk van jouw persoonlijke doelstellingen. Je kunt 200 euro per maand uitgeven maar ook 20.000. Uiteindelijk hangt het af van je doelstelling, budget en de grootte van het publiek dat je wilt bereiken.
Als je heel nederland wilt bereiken en puur in wilt zetten op awareness (naamsbekendheid), zal je merken dat het al heel snel duur wordt zonder dat je echte conversies (aanzetten tot koopgedrag) behaald.
Als je een meer actiegerichte advertentie plaatst voor een kleiner en gerichter publiek krijg je veel meer engagement (contact met potentiële klanten) voor een lagere prijs. Dit is erg handig voor lokale partijen of evenementen die mensen in de buurt willen bereiken. Hieronder volgen twee voorbeelden.

1. Een beginnende winkel in Haarlem.

Je ziet het vaak, een startende winkel die zoveel mogelijk mensen in de buurt wil bereiken. Het doel is dat mensen je ‘echte’ winkel bezoeken
Voor dit soort campagnes hoef je geen hoge budgetten te hebben. Met een budget van bijvoorbeeld €400 kan je al veel bereik en engagement genereren.

2. Online webshop.

Ook een online webshop welke landelijk actief is kan uit de voeten met €400, dit is echter niet aan te raden. Om het hele land effectief te bereiken zal hiervoor een hoger budget nodig zijn. Afhankelijk van de doelstelling (meer bereik of aanzetten tot kopen) kun je een budget vaststellen.
Stel je doel is aanzetten tot koopgedrag op je webshop.
Je hanteert een vast advertentiebudget van €10 per aankoop. Als je budget per aankoop €10 is, en de omzet van het product wat je verkoopt €30 is, is je maandelijkse advertentie budget onbeperkt, gezien je met die verhouding nog altijd €20 omzet maakt (hou wel rekening met aankoopkosten).

Conclusie, het wordt zo duur als je zelf wilt. Het is belangrijk om vooraf een doelstelling en een budget vast te stellen zodat je ziet wat het effect is geweest van je inzet (advertentie-uitgaves).

Onthoud dit goed

Met betaalde advertenties stuur je mensen naar jouw social media kanaal of website. Om deze mensen dan bij je te houden moet je er wel voor zorgen dat de organische content (tekst, video, informatie) ook interessant is.

Een klein voorbeeld: Stel je bent een fotograaf en je kiest ervoor om betaald te adverteren op Instagram. Als je op je advertentie een hele mooie foto hebt met een pakkende tekst, zullen de mensen die de advertentie zien waarschijnlijk even een kijkje nemen op je profiel.
Je profiel is het organische onderdeel. Als de mensen door de advertentie je profiel bezoeken, maar daar staan wazige foto’s op, teksten met spelfouten en ontbrekende contactgegevens, dan zullen ze je waarschijnlijk niet volgen op Instagram en je al helemaal niet boeken voor (bijvoorbeeld) hun trouwfoto’s.