Social media voor jouw bedrijf

Welke opties zijn er?

Steeds vaker hebben bedrijven naast een website/webshop ook een of meerdere social media pagina’s. 

Vanuit de consument is er vaak veel interesse voor de social media pagina van het bedrijf. Het biedt onder andere een sneller overzicht van diensten/producten/artikelen van een bedrijf.

Social media voor je bedrijf = succes

Social media heeft tal van voordelen voor je bedrijf.

 • Door middel van Social media vergroot je de online aanwezigheid van jouw bedrijf. Mensen zullen je sneller vinden en je naam beter herkennen. Aan de andere kant is het voor jou als bedrijf/professional ook een goede manier om met je (toekomstige) klanten te communiceren, en om je doelgroep beter te leren kennen.
 • Op het moment dat je je website en je social media account(s) goed verbindt, zal dit leiden tot meer website bezoeken en vise versa. Dit heeft indirect ook effect op jouw ranking in de zoekmachines.
 • Het is bewezen dat het gebruik van social media het koopgedrag van de consument beïnvloed. Consumenten die jouw bedrijf op social media volgen, zullen eerder jouw diensten of producten aanschaffen.

Er zijn een aantal goede opties op het gebied van social media.

 1. Instagram

  Instagram is een dochterbedrijf van Facebook. Het is een website en app om digitale foto’s en video’s te delen of direct naar iemand te versturen. Je kunt mensen volgen, hashtags filteren en tijdelijke verhalen plaatsen die door iedereen bekeken kunnen worden.
  Wel is het belangrijk dat je de app gebruikt voor het optimale plezier. Op de website kun je alleen de dingen bekijken in raster vorm en kun je geen interacties uitvoeren op accounts van andere mensen.

  Instagram wordt nog altijd het meest gebruikt door jongeren tussen de 15 en 25, maar groeit gestaag door.
  Lees hier: 5 dingen die je niet moet vergeten bij het aanmaken van een Instagram account.

 2. Facebook

  Facebook is een social networking site waar je met een bedrijfsprofiel ervoor kunt zorgen dat mensen je volgen en je acties bij kunnen houden. Ook is het mogelijk om via Facebook betaald te adverteren.
  Facebook is terrein aan het verliezen onder jongeren tot 19 jaar, zowel in aanmeldingen als dagelijks gebruik.

 3. Twitter

  Twitter is een dienst waarmee je hele korte berichten van maximaal 280 tekens kunt publiceren. Je kunt er mensen volgen en op hun ‘tweets’ reageren. Ze noemen Twitteren ook wel micro-blogging; je vertelt op een compacte manier wat er met je aan de hand is.

  Twitter wordt door 2,8 miljoen Nederlanders gebruikt. Dit is een toename sinds vorig jaar. Meer dan een miljoen Nederlanders gebruiken het dagelijks.

 4. Pinterest

  Pinterest is de digitale versie van een prikbord. Je kunt hier foto’s, producten, ideeën, motivatie en nog veel meer vinden. Deze kun je weer bewaren op je eigen borden zodat je het kunt organiseren.
  Waar Pinterest voor veel mensen nog onbekend is, is het ondertussen wel Twitter gepasseerd. Het wordt door 3 miljoen Nederlanders gebruikt.
  Hieruit is een nieuwe functie ontstaan: de Pinterest Marketeer.

Voor je in het diepe van social springt, is het slim om als bedrijf of professional ten eerste een social media strategie op te stellen met doelen en uitvoeringen. Zo houdt je een overzicht in de berichten die je plaatst en blijf je dicht bij de visie van jouw bedrijf.

Behoefte aan hulp bij het opstellen van een social media strategie? Neem dan contact op via info@www.blog.sproet.eu of vul hier het contactformulier in!