5 dingen die je niet moet vergeten bij het aanmaken van een bedrijfspagina op Instagram

Vergroot het bereik van je bedrijf, maar vergeet dit niet!

Instagram is een handige tool voor het vergroten van het bereik van jouw bedrijf. Het kan zowel informatief of als entertainment gebruikt worden.

Tegenwoordig is het mogelijk om op Instagram gebruik te maken van een bedrijfsprofiel.

Het verschil tussen een normaal profiel en een bedrijfsprofiel op Instagram:

Niet zo lang geleden maakte Instagram de functie ‘bedrijfsprofiel’ aan. Dit verschilt toch zeker wel met een persoonlijk profiel, maar niet in het normale gebruik. Net als bij een persoonlijk profiel, kun je bij Instagram nog gewoon je foto’s, filmpjes en verhalen plaatsen en delen.

Bij een bedrijfsprofiel zijn echter een aantal functies toegevoegd. Zo kun je de statistieken van je profiel inzien. Dit betekent dat je de hoeveelheid bezoekers kunt tellen, en zelfs kunt zien wat de leeftijd en gender van je bezoekers zijn.

Ook heb je bij een bedrijfsprofiel een contactknop op je profielpagina. Zo kunnen mensen gelijk naar jouw bedrijf mailen of bellen. Ook kunnen ze zien wat de locatie is van jouw bedrijf.

Last but not least, je kunt nu betaalde promoties uitvoeren via Instagram. Net als op Facebook kun je geld inleggen en proberen door middel van advertenties de juiste doelgroep te bereiken.
Tip van Sproet, doe dit niet zomaar zonder goed onderzoek vooraf, anders is het een verspilling van je geld.
Lees eerst dit artikel : Sproet x Rendabel Online: Betaald adverteren op Instagram: Wat moet dat kosten dan?

Er zijn een aantal dingen waar je goed op moet letten bij het aanmaken van een bedrijfsprofiel op Instagram:

 1. Facebook is vereist.
  Om een bedrijfsprofiel via Facebook aan te maken, heb je ten eerste een account nodig bij Facebook, het moederbedrijf van Instagram. Dit is alleen gedaan zodat Facebook je gegevens kan controleren.
 2. Persoonlijk account is vereist
  Voor het maken van een bedrijfsprofiel heb je eerst een openbaar persoonlijk profiel nodig. Dit profiel kun je omzetten in een bedrijfsprofiel door in je Instellingen te clicken op ” omschakelen naar bedrijfsprofiel”. Vanaf daar volg je de stappen en kun je aan de slag.
 3. Het gebruikt van Hashtags.
  Instagram maakt al sinds het begin gebruik van Hashtags. De woorden achter het ‘hekje’ #. Dit is soms vervelend om te zien onder foto’s, maar wel een goede manier om geïnteresseerde naar jouw profiel om te leiden. Dus let goed op, op welke hashtags je gebruikt voor jouw doelgroep. En gebruik er niet minder dan 3 en niet meer dan 7. Dat is optimaal.
 4. Kwaliteit
  De kwaliteit van de media die je plaatst is van groot belang voor het succes van je Instagram pagina, of het nou een persoonlijk profiel is of een bedrijfsprofiel is.
  Let er goed op dat de afbeelding/video scherp is en er geen deel van de afbeelding is weggesneden.
 5. Statistieken.
  Met het bedrijfsprofiel op Instagram kun je via de statistieken functie gemakkelijk meer te weten komen over de bezoekers van jouw profiel. Aan de hand van deze gegevens is het dan ook mogelijk om te zien wie er nou echt geïnteresseerd is in jouw dienst/product. Dit kun je doen door bijvoorbeeld te kijken naar de leeftijd van de bezoeker, of of het een man of een vrouw is.

Meer weten over Instagram voor of behoefte aan een op maat gemaakte training Instagram for My Business? Neem dan contact op via info@www.blog.sproet.eu of vul hier het contactformulier in.

Meer info: Training: Instagram for your Business.