Waarom WordPress?

Waarom Sproet werkt met WordPress en het ook zeker aanraadt.

Wanneer je als ondernemer besluit dat je bedrijf een website nodig heeft, kom je ineens voor veel keuzes te staan:

  • Waar laat ik mijn website hosten?
  • Wat zijn de kosten voor het maken van een website?
  • Hoe noem ik mijn website?
  • Wie bouwt de website voor me?
  • Hoe zorg ik ervoor dat ik zelf ook aan mijn website kan sleutelen?

Wanneer je eenmaal een domeinnaam hebt en deze hebt ondergebracht bij een juiste hosting bedrijf, ga je je afvragen hoe je nou van een leeg domein een mooie en goed werkende site maakt. Met WordPress krijg je dit voor elkaar.

Wat is WordPress

Elke website op het internet is opgebouwd uit een HTML code. Er wordt dankzij WordPress niet van je verwacht dat je deze code moet kennen om een goed werkende website op te zetten. WordPress is namelijk een Content Management System (CMS). Een CMS schrijft de code voor je, zodat jij je bezig kunt houden met het design en de content.

WordPress is niet alleen geschikt voor het bouwen van websites, maar ook voor de ontwikkeling van webshops!

De leercurve van WordPress

Het leren over het gebruik van WordPress is te vergelijken met het leren van een dans of juist een dans choreografie in elkaar zetten.
Naarmate je de dans vaker oefent zul je het beter kunnen en beter onthouden. Dit is hetzelfde met WordPress. Des te vaker je je verdiept in het bouwen van een site, des te beter ze worden, en des te sneller je een mooie site hebt.

Het is ook te vergelijken met het in elkaar zetten van een danschoreografie. Een aantal danspassen (handelingen in WordPress) ken je al, maar door te browsen, google’n en filmpjes te bekijken leer je steeds meer danspassen (mogelijkheden binnen WordPress). Hierdoor leer je steeds meer en wordt het in elkaar zetten van de choreografie (jouw website) steeds makkelijker.

Positieve dingen aan WordPress

WordPress is niet het enige systeem waarmee je gemakkelijker websites kunt bouwen en onderhouden, maar wel een van de grootste, en ook nog eens helemaal gratis in het gebruik.

WordPress wordt doorontwikkeld en bijgehouden door mensen over de hele wereld. Dat komt omdat WordPress open-source is. Dit betekent dat iedereen plug-in’s, thema’s en code kan toevoegen. Dit wordt weer nagekeken door andere gebruikers, waardoor de kwaliteit van deze plug-ins, thema’s en code hoog is-en blijft.

Niet alle thema’s en plug-ins zijn gratis. Er zijn er ook veel met premium bijkomstigheden. Gelukkig kan het meeste gedaan worden met de gratis plug-ins. Vooral voor beginnende en kleine websites zijn de betaalde opties helemaal niet nodig.


Heb je meer vragen over WordPress, heb je hulp nodig, of wil je dat Sproet jouw WordPress website voor jou in elkaar zet/een upgrade geeft, neem dan contact op via info@www.blog.sproet.eu of vul je gegevens in in het contactformulier. Sproet neemt dan binnen 48 uur contact met je op!