Plug-In: Yoast als SEO ondersteuning

Verbeter je Vindbaarheid

Stel je voor, je mooie WordPress website is af, het logo staat er goed op en je hebt deze website goed gevuld met tekst en media. De site gaat online. Er gaan een aantal dagen voorbij, maar er komen maar weinig mensen op je site en je inbox blijft leeg.  Dit kan erg goed liggen aan het feit dat je site niet SEO geoptimaliseerd is.

SEO en SEA

SEO staat voor ‘Search Engine Optimalization’. Dit betekent het optimaliseren van je website voor de zoekmachines zoals bijvoorbeeld Google en Bing.
Dit moet je echter niet verwarren met SEA, dat is namelijk ‘Search Engine Advertising’ en staat voor adverteren op zoekmachines. SEA is de betaalde variant en SEO is organisch. SEO kun je onbetaald aanpassen om zo de kans te vergroten dat je gevonden wordt door zoekmachines.

De Yoast SEO plug-in is een goede ondersteuning voor het verbeteren van de vindbaarheid van je website.

Yoast als SEO ondersteuning

Yoast is een plug-in die is ontworpen door een Nederlander die Joost heet. Het wordt door heel veel mensen gebruikt omdat het juist zo makkelijk is in het gebruik.
Zo geeft het je de mogelijkheid om een zoekwoord in te voeren waarop je graag gevonden wilt worden. Dit kan zelfs voor elke pagina apart gedaan worden.

Even een klein voorbeeld. Stel je bent een bakker in Utrecht. Als bakker in Utrecht wil je graag gevonden worden op Google of andere zoekmachines om zo die warme broodjes te kunnen verkopen.
Met de Yoast plug-in kun je dan bijvoorbeeld op je homepagina het zoekwoord ‘Bakker Utrecht’ als belangrijkste invoeren. Zo komen de mensen die op Google naar een bakker in Utrecht zoeken bij jou uit.
Stel je verkoopt ook taarten. Dan kun je op je website pagina over taarten het zoekwoord “taart Utrecht” invoeren, zodat je ook op je taarten bakkunst gevonden wordt.

Met de premium versie van Yoast kun je zelfs meerdere zoekwoorden indienen voor 1 pagina.

Yoast geeft je ook een checklist bij het maken van je berichten en pagina’s zodat je gelijk kunt nakijken of het geoptimaliseerd is voor de zoekmachines. Zo vertelt het je bijvoorbeeld of je meer of minder vaak het zoekwoord in de tekst moet gebruiken, en of je tekst wel goed leesbaar is.


Sproet biedt individuele en op maat gemaakte trainingen aan over Yoast en SEO optimalisatie.
Lees hier meer over de training: SEO voor mijn WordPress website.

Wil je graag meer weten over het optimaliseren van je website, of wil je hier hulp bij, neem dan contact op via info@www.blog.sproet.eu of vul je gegevens in het contactformulier.